Speed pedelec 45km/u

Een Speed Pedelec heeft de uiterlijke trekken van elektrische fiets maar heeft meer snelheid en biedt minstens zoveel rijcomfort en rijplezier. Het is de perfecte fiets voor woon-werkverkeer. 

Wat is een Speed Pedelec?

Een gewone e-bike geeft trapondersteuning tot een snelheid van maximaal 25 km/u. Een Speed Pedelec of speedbike is een super snelle elektrische fiets met een trapondersteuning tot maar liefst 45 km/u. De Speed Pedelec valt wettelijk gezien onder de snorfietsen en daarom gelden er ook andere regels dan voor een gewone e-bike. Op een Speed Pedelec is een kentekenplaat, fietshelm, achteruitkijkspiegel, claxon en remlicht verplicht.

Waar moet ik op letten bij de aankoop van een Speed Pedelec?

In de basis is iedere Speed Pedelec hetzelfde, elke super snelle e-bike heeft een krachtige motor die een trapondersteuning biedt tot 45 km/u. Het verschil zit hem in de gebruikte technieken. Daardoor verschilt de actieradius van Speed Pedelecs per merk, motor- en accutype. Het bereik van één opgeladen accu hangt ook sterk af van het gebruik van de fiets. Een zwaardere ondersteuningsstand kost bijvoorbeeld meer energie. Let ook goed op welke zithouding u fijn vindt en de mate van comfort. De ene Speed Pedelec heeft wel een verende voorvork en/of zadelpen en de andere niet. 

Waarom een Speed Pedelec kopen?

Speed Pedelecs worden vaak gebruikt door mensen die een alternatief zoeken voor hun dagelijkse woon-werkverkeer. Bijvoorbeeld om files te vermijden, om kosten te besparen of om gezond en fit te blijven. Met een Speed Pedelec fietst u heel gemakkelijk in hoog tempo langs alle dagelijkse verkeersdrukte, zonder met een bezwete rug aan te komen op werk.

Regelgeving Speed Pedelecs

Omdat een Speed Pedelec binnen de huidige wetgeving wordt gezien als een bromfiets, gelden er andere regels voor dan voor een gewone elektrische fiets. Belangrijke zaken om rekening mee te houden, zijn:

  • De speed pedelec moet voorzien zijn van een kenteken. Deze kentekenplaat wordt op de achterkant van de fiets gemonteerd. 
  • De speed pedelec wordt officieel op uw naam geregistreerd bij het DIV. Dit betekent dat, net zoals bij de aanschaf van een auto, de speed pedelec op uw naam wordt overgeschreven.
  • Het is momenteel nog niet verplicht om een BA-verzekering voor de speed pedelec af te sluiten, het wordt wel sterk aangeraden.
  • De minimale leeftijd om op een speed pedelec te mogen rijden is 16 jaar.
  • Om op een speed pedelec te mogen rijden, moet u in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs.
  • U mag niet zomaar overal rijden met een speed pedelec, hiervoor gelden net als voor bromfietsen speciale regels.
  • Voor het fietsen op een speed pedelec is een fietshelm nodig met het juiste keurmerk.

 


Speed pedelec 45km/u

Racefietsen

Of je nu gaat wielrennen in het weekend of op die mooie zomeravond. Bij een racefiets zijn twee zaken van belang: de luchtweerstand en het gewicht. Bij een racefiets worden beide zo laag mogelijk gemaakt voor maximale snelheid. Een wielrenfiets of racefiets koopt u niet elke dag. Een racefiets kan al snel duur worden maar een goedkope racefiets kopen is mogelijk. Dus waar let u op? Allereerst is de juiste framemaat van de racefiets belangrijk, anders fietst u sowieso niet lekker en kan u zelfs klachten krijgen. De framehoogte is afhankelijk van uw lichaamslengte en berekenen we graag voor u.

Meer over onze racefietsen

Elektrische fietsen

Een elektrische fiets moet vooral betrouwbaar zijn. Daarom hebben wij uitsluitend alleen de topmerken die garant staan voor kwaliteit en zorgeloos uren fiets plezier. In onze fietsenwinkel vindt u de elektrische fietsen van Specialized, Riese & Müller, Klever en Ellio. Kom ze gerust maar eens bekijken.

Meer over onze Elektrische fietsen

Mountainbikes

Presteren op elk terrein. Met een mountainbike gaat u in het weekend het bos in en doordeweeks rijdt u ermee naar het werk. Kies uit een hardtail of full suspension mountainbike. Voor elk avontuur een perfecte MTB Steile beklimmingen, snelle afdalingen, ruige parcoursen. Mountainbiken is technischer en avontuurlijker dan gewoon fietsen. Of u net begint met mountainbiken of een doorgewinterde MTB fiets expert bent, of u een hardtail mountainbike of een full-suspension mountainbike zoekt, van duurder tot goedkope mountainbikes, u vindt hier altijd wat u zoekt.

Meer over onze Mountainbikes

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x