Mountainbikes

Presteren op elk terrein. Met een mountainbike gaat u in het weekend het bos in en doordeweeks rijdt u ermee naar het werk. Kies uit een hardtail of full suspension mountainbike. 

Voor elk avontuur een perfecte MTB

Steile beklimmingen, snelle afdalingen, ruige parcoursen. Mountainbiken is technischer en avontuurlijker dan gewoon fietsen. Of u net begint met mountainbiken of een doorgewinterde MTB fiets expert bent, of u een hardtail mountainbike of een full-suspension mountainbike zoekt, van duurder tot goedkope mountainbikes, u vindt hier altijd wat u zoekt.

MTB of ATB?

Toen het mountainbiken uit Amerika naar België kwam overwaaien, werd een mountainbike (MTB) hier ook wel een all terrain bike (ATB) genoemd. Nadat mountainbiken aansloeg in België is MTB fietsen eigenlijk de overgebleven benaming voor dit segment. Bij ATB of MTB gaat het om dezelfde soort fiets, al zullen er vast mensen zijn die zweren bij de term ATB. Kijken we verder naar het daadwerkelijke gebruik dan zien we onderscheid in hardtail mountainbikes en full suspension mountainbikes.

Hardtail mountainbikes

Een hardtail MTB is het lichtste type mountainbike en heeft alleen voorvorkvering. Het achterwiel veert niet mee. De hardtail mountainbike is daardoor zeer geschikt voor klimmen en snel accelereren, voor on en offroad rijden, en ook voor cross country. U kunt kiezen uit drie verschillende wielmaten met elk hun eigen rij-eigenschappen. Beginnende mountainbikers beginnen vaak op een hardtail MTB. Fietst u vaker in de buitenlandse heuvels en bergen of op ruiger terrein, dan is een full suspension MTB de volgende stap.

Full suspension mountainbikes

Een full suspension MTB heeft naast voorvorkvering, ook achtervering (demper). Doordat het achterwiel ook meeveert, ervaart u meer grip en kunt u scherper sturen.De rit wordt comfortabeler omdat de oneffenheden van de ruige ondergrond voor en achter worden opgevangen.

Duurdere versus goedkope mountainbikes

Mountainbikes zijn er in verschillende prijsklassen. Het prijsverschil zit vaak in het gebruik van nog betere onderdelen en daardoor betere prestaties. Dit ziet u terug bij de schakelgroepen, de voorvorkvering en dempers. Maar ook bij het gewicht en de gebruikte materialen van de fiets.

Mountainbikes bekijken

wens je al onze Mountainbikes te bekijken? Kom dan naar Bike Planet Sport te Mechelen. Wij hebben mountainbikes van Specialized. Zo kunt u zelf bepalen welke mountainbike het best aansluit bij uw wensen.Mountainbikes

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x